Έκθεση φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο της λευκής κάρτας στην ENS Louis-Lumière κατά τη διάρκεια του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Μετά τη προβολή της ταινίας "Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο" θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα της ταινίας και στη συνέχεια μια ελληνογαλλική βραδιά με συναυλία του ελληνικού μουσικού παραδοσιακού σχήματος AXA, στο μπιστρό του Γαλλικού Ινστιτούτου, Maya le bistro (είσοδος ελεύθερη).

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-13 ΕΤΩΝ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ATHICFF

Το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 10-13 ετών να οξύνουν την κριτική τους σκέψη και να μάθουν να διαμορφώνουν και να διατυπώνουν τις απόψεις τους με τρόπο υπεύθυνο και εμπεριστατωμένο. Με αφορμή την παρακολούθηση της ταινίας μικρού μήκους Ακίνητα Αστέρια, οι  συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε διάφορες ομαδικές και διαδραστικές δραστηριότητες κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Η στρογγυλή αυτή τράπεζα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος και της Λευκής Κάρτας που δίνεται φέτος στη σχολή ENS Louis-Lumière, επιχειρεί μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα των ανώτατων κινηματογραφικών σπουδών στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Μία ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη συζήτηση εν όψει της προοπτικής δημιουργίας μίας νέας δημόσιας σχολής κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής τους εκπαίδευσης, οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του τμήματος Ήχου της σχολής ENS Louis-Lumière καλούνται να δημιουργήσουν ακουστικά έργα μυθοπλασίας. Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα σπουδών, υψηλών προδιαγραφών, καταρτίζει εξειδικευμένους τεχνικούς για όλο το φάσμα των επαγγελμάτων ήχου στους τομείς της εικόνας (κινηματογράφος, τηλεόραση), της μουσικής, των παραστατικών τεχνών, του ραδιοφώνου και των βιντεοπαιχνιδιών.

Το εν πολλοίς άγνωστο επάγγελμα του διευθυντή φωτογραφίας παίζει πρωταρχικό ρόλο στην κινηματογραφική δημιουργία. Όπως και οι τεχνολογικές εξελίξεις που σχετίζονται με την 7η τέχνη, έτσι και το επάγγελμα αυτό εξελίσσεται διαρκώς. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Γιώργος Αρβανίτης, διευθυντής φωτογραφίας και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, και η Naomi Amarger (Γαλλία) θα αφήσουν προσωρινά τη θέση τους πίσω από τον φακό, για να μοιραστούν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους με το κοινό.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ UNIFRANCE ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ CHANIA FILM FESTIVAL IF Paris Creative Europe Media ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΛΓΙΟΥ WALLONIE – BRUXELLES ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ VINCI CONCESSIONS HELLAS OLYMPIA ODOS GEFYRA L’ORÉAL HELLAS ZOLOTAS FISCHER NOVA AEGEAN AIRLINES CITROEN SAINT GEORGE LYCABETTUS ERT ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΣΜΟΣ RADIO FRANCE 24 NOVA CINEMA CINEMAGAZINE CULTURE NOW MONOPOLI.GR ANTIVIRUS ATHINA 9,84 VOICE RADIO IFT ENS LOUIS LUMIÈRE ΑTHENS INTERNATIONAL CHILDREN'S FILM FESTIVAL ANIMASYROS LFHED MOOVIEREEL