Poster

Antoine Raimbault

Βιογραφία

Ο Antoine Raimbault είναι Γάλλος Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος. Έχοντας αρκετές ταινίες μικρού μήκους στο ενεργητικό του, ξεχωρίζει το 2013 για το Vos violences, κερδίζοντας πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Παρίσι, 2014) και Βραβείο Ελευθερίας (Villeurbanne, 2014). Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Une intime conviction, επανέρχεται στην πολύκροτη δικαστική υπόθεση για την εξαφανισθείσα το 2000 Suzanne Viguier. Πεποίθησή του είναι πως ο ρόλος του κινηματογράφου είναι να αμφισβητεί τα πράγματα και αυτό επιχειρεί σ’ αυτήν την ταινία.

Φιλμογραφία

2019 Une intime conviction

2017 Garde la pêche (μικρού μήκους)

2013 Vos violences (μικρού μήκους)

2003 Good Dog (μικρού μήκους)

2001 24/24 (μικρού μήκους)

ΕΜΜΟΝΗ

H Nora, ένορκος σε πρώτη εκδίκαση υπόθεσης, είναι πεπεισμένη για την αθωότητα του Jacques Viguier, κατηγορούμενου για τον φόνο της γυναίκας του. Φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον υπερασπιστεί στο εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας. Κι ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας τείνει προς την εμμονή για τη Nora.

Προβολές

04 Απρ
18:00

ΑΣΤΟΡ
07 Απρ
20:00

IFG Auditorium
16 Απρ
18:00

JOHN CASSAVETES
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2019
Σκηνοθεσία:
Antoine Raimbault
Σενάριο:
Antoine Raimbault, Isabelle Lazard
Ηθοποιοί:
Marina Foïs, Olivier Gourmet, Laurent Lucas
Παραγωγή:
Delante Productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Umedia
`
.